REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík Mexico

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso připravené na elektrické pánvi, podušené se zeleninou, cibulí a česnekem, ochucené kečupem a smetanou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksnoh králíka
5 ksstroužků česneku
1 ksstředně velké cibule
420 gsterilované směsi Mexico
250 gcherry rajčátek
250 gkečupu
4 lžícekořenící směsi Mexico
2 lžícesójové omáčky
2 lžícecukru
2 lžícevegety
200 mlsmetany
0,6 lvody
0,2 loleje

Postup:

1. Pánev omastíme větším množství oleje a zapneme ji na poloviční výkon
2. Králičí nohy, pokapané sójovou omáčkou a posypané vegetou a kořením Mexico, z obou stran orestujeme 3. Na pánev k masu přidáme na plátky pokrájenou cibuli, sterilovanou zeleninu a na půlky pokrájená cherry rajčátka, podlijeme vodou
4. Na mírném ohni (stupeň 2), za občasného míchání, vše na pánvi zakryté poklicí podusíme
5. Po chvilce ještě pokrm dochutíme kořením a přisolíme vegetou
6. Ke konci přidáme kečup, cukr, na plátky pokrájený česnek a vše důkladně promícháme
7. Omáčku zjemníme smetanou, zamícháme a pánev vypneme.

Doporučení:

Takto připravená stehna z králíka servírujeme nejlépe s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy