Králík podušený na cibulovém základě spolu s avokádem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1 ks | králíka |
1 ks | avokáda |
1 ks | bobkového listu |
2 ks | cibule |
50 ml | olivového oleje |
100 ml | vody |
750 ml | vývaru z kostí |
1 lžíce | koření Pomazánkové máslo (Kotányi) |
1 lžička | majoránky |
1 lžička | solamylu |
1 lžička | plnotučné hořčice |
1 lžička | tymiánu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji osmažíme dorůžova oloupané, na kolečka nakrájené cibule, na ně poklademe porce králíka, které ze všech stran orestujeme
3. Pak porce poklademe opláchnutým, osušeným, pecky zbaveným a na menší plátky nakrájeným avokádem
4. Přidáme tymián, bobkový list, koření, pomazánkové máslo, plnotučnou hořčici, vše zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne 5. Nakonec přidáme na jemno promnutou mezi prsty majoránku, solamyl rozmíchaný ve vodě a necháme přejít varem.
Podáváme s knedlíky nebo noky.