REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí polévka po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí předek, tedy přední nohy, hrudní koš, hlava a maso z boků, povařené spolu se zeleninou a uzeným bůčkem, vývar dochucený bílým vínem a koření.


Ingredience:
králičí předek (přední nohy, hrudní koš, hlava, maso z boků)
100 guzeného bůčku
100 gmásla
50 gceleru
50 gmrkve
2 dlbílého vína
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky černého pepře
mletý pepř
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Králičí maso dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a dáme vařit, uvařený vývar scedíme, obereme maso z kostí a nakrájíme
2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, orestujeme na másle dozlatova, přidáme nakrájený bůček a společně osmahneme
3. Základ zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, přilijeme víno a necháme provařit
4. Do talířů dáme nakrájené maso a zalijeme vývarem, polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy