REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí polévka s knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z králíka a zeleniny, servírovaná s knedlíčky ze slaniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kspřední části králíka
1 ksmalého pórku
1 ksvelké mrkve
1/2 ksceleru
3 kuličkynového koření
4 kuličkycelého pepře
3 lžícepolévkového koření
voda
sůl
Na knedlíčky:
50 ganglické slaniny
1 lžícenasekané kudrnky
2 lžícepolohrubé mouky
3 lžícemléka
1 kshousky
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Králíka zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření a vaříme doměkka (asi 60 minu) a podle potřeby doléváme horkou vodu
2. Králíka vyndáme, měkké maso obereme od kostí, nakrájíme na kousky, vývar přecedíme, přivedeme k varu, dáme do něj očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený pórek, oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, povaříme asi 15 minut, pak do polévky vrátíme zpět maso a dochutíme polévkovým kořením
3. Z rozklepnutého vejce, mouky a mléka připravíme těstíčko, vmícháme do něj housku nakrájenou na malé kousky, rozškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky, sůl a kudrnku 4. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí osolené vody, vaříme asi 10 minut a hotové knedlíčky pak přendáme do připravené polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy