REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí játra na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná králičí játra opečená na másle.


Ingredience:
240 gkráličích jater
20 gmásla
3 dlbílého vína
2 lžičkypolohrubé mouky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Játra namočíme asi na 1 hodinu do vína
2. Marinovaná játra obalíme v polohrubé mouce, zprudka je opečeme na rozehřátém másle (zhruba 3 minuty z každé strany), vyjmeme je a uchováme v teple
3. Do tuku, který zbyl po opékání nalijeme víno, necháme ho přejít varem a pak tekutinu nalijeme na játra, která jsme dodatečně přisolili.

Doporučení:

Takto upravená játra podáváme například s vařeným bramborem a okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy