Plátky králičích jater ochucené drceným kmínem, pepřem a solí, opečené na oleji s vložkou rozškvařené slaniny a osmahnuté cibule.
Ingredience:
300 g | králičích jater |
100 g | cibule |
70 g | slaniny |
2 lžíce | oleje |
drcený kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Králičí játra si očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme lehce drceným kmínem a mletým pepřem
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na drobné kousky a slaninu na malé kostičky
3. Poté si na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova a pánvičku sundáme z ploténky
4. Na jiné pánvičce si rozehřejeme olej a opečeme plátky jater, přidáme rozškvařenou slaninu s osmahnutou cibulkou, promícháme, osolíme a servírujeme třeba s čerstvým chlebem.