Na pánvičce opečené kotlety servírované se smetanovou omáčkou a celerovou kaší.
Ingredience:
1/4 ks | kostky másla |
1 ks | kelímku sladké smetany |
1 ks | kelímku francouzské hořčice (plnotučné) |
4 ks | vepřových kotlet |
5 ks | kapari |
10 ks | sterilovaných okurek |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Na kaši: | |
1 sklenice | mléka |
500 g | brambor |
1 ks | celeru |
zakysaná smetana | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupaný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak ho vyndáme a nakrájíme na kousky
2. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou osolenou vodou a vaříme doměkka, pak je scedíme, přidáme vařený celer, mléko, vše společně našleháme a zjemníme zakysanou smetanou
3. Mezitím kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a pak je vyjmeme 4. Ve výpeku rozehřejeme máslo, vmícháme hořčici, na jemno nakrájené sterilované okurky i kapie, vše zalijeme smetanou, vložíme kotlety a prohřejeme.