REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety s dušenou zeleninou a pečeným bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečené ochucené plátky kotlety, servírované v páře nebo ve vodě podušenou zeleninou a bramborou upečenou v troubě v alobalu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety s kostí (i bez)
2 lžíceoleje
1 vrchovatá lžícemásla
steakové (grilovací) kořerní
pepř
sůl
Na dušenou zeleninu:
1/2 ksbrokolice
1/2 kskvětáku
3-4 ksmrkve
Brambory pečené v alobalu:
4 ksvelké brambory
1 lžícegrilovacího koření dle chuti
olivový nebo rostlinný olej
alobal
sůl

Postup:
  1. Kotlety nařízneme od kosti, ale tak, aby kost zůstala u masa, také okraje plátků na několika místech nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme, okořeníme pepřem a steakovým nebo například grilovacím kořením, necháme chvíli odležet
  2. Nejlépe na steakové pánvi na troše oleje a másla zprudka orestujeme připravené kotlety, hotové zaklopíme a necháme chvíli odpočinout
  3. Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky nebo špalíčky, květák a brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky, zeleninu podusíme v páře nebo krátce povaříme v mírně osolené vodě tak 10 minut, hotovou zeleninu scedíme, necháme důkladně okapat
  4. Důkladně očištěné, neoloupané brambory osolíme, okořeníme grilovacím kořením, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu (každou zvlášť!), pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60-70 minut, záleží na troubě a velikosti brambor
  5. Jednotlivé porce masa servírujeme s podušenou zeleninou a pečenou bramborou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni asi milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy