REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety s dušenou zeleninou a pečeným bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečené ochucené plátky kotlety, servírované v páře nebo ve vodě podušenou zeleninou a bramborou upečenou v troubě v alobalu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety s kostí (i bez)
2 lžíceoleje
1 vrchovatá lžícemásla
steakové (grilovací) kořerní
pepř
sůl
Na dušenou zeleninu:
1/2 ksbrokolice
1/2 kskvětáku
3-4 ksmrkve
Brambory pečené v alobalu:
4 ksvelké brambory
1 lžícegrilovacího koření dle chuti
olivový nebo rostlinný olej
alobal
sůl

Postup:
  1. Kotlety nařízneme od kosti, ale tak, aby kost zůstala u masa, také okraje plátků na několika místech nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme, okořeníme pepřem a steakovým nebo například grilovacím kořením, necháme chvíli odležet
  2. Nejlépe na steakové pánvi na troše oleje a másla zprudka orestujeme připravené kotlety, hotové zaklopíme a necháme chvíli odpočinout
  3. Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky nebo špalíčky, květák a brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky, zeleninu podusíme v páře nebo krátce povaříme v mírně osolené vodě tak 10 minut, hotovou zeleninu scedíme, necháme důkladně okapat
  4. Důkladně očištěné, neoloupané brambory osolíme, okořeníme grilovacím kořením, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu (každou zvlášť!), pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60-70 minut, záleží na troubě a velikosti brambor
  5. Jednotlivé porce masa servírujeme s podušenou zeleninou a pečenou bramborou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Kulaté 3D dorty – veselé i elegantní, každý si najde ten svůj

Pomalu ubíhající karanténu jsme si krátili pečením a vařením, a tak není divu, že už nás klasické dorty začaly trochu nudit. Pokud zrovna chystáte oslavu, inspirujte se našimi zábavnými 3D dorty. Všechny jsou kulaté, a přitom každý úplně jiný.

číst dále ...

Libujete si v opalování? Pak můžete mít nedostatek vitamínu D i v létě

Také jste se celou zimu těšili na léto, až doplníte vitamín D ze sluníčka? Potom vás možná zklameme. Krásně opálená kůže totiž v přijímání „déčka“ ze slunečních paprsků může být na škodu.

číst dále ...

Léto s dressingy Spak

Doplňte své letní recepty jedinečnou ingrediencí – kvalitními dressingy od Spaku. Nejen, že si usnadníte práci, ale oslníte lahodnou chutí lehkých letních pokrmů. Načerpejte inspiraci na domácí vaření a užijte si gurmánské večery i u vás doma.

číst dále ...

Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká. Své TOP postavení si u nás udržuje tradiční kapr. O sladkovodních rybách prozradil Akademii kvality mnoho zajímavostí Ing. Martin Urbánek, Ph.D., zástupce ředitele Rybářského sdružení České republiky.

číst dále ...

Trend léta 2020 – Nealkoholické víno podporující trávení

Stále více a více se dostává do popředí trend nealkoholických nápojů a poptávka po nich se zvyšuje a nabírá na obrátkách. Pokud i vy milujete chuť vína, ale z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete pít alkohol, určitě vyzkoušejte skvělé nealkoholické víno z oblíbeného vinařství Vinselekt Michlovský. Může vás doprovázet kdykoliv během dne a hodí se na každou příležitost. Sklenka k obědu navíc podpoří i vaše trávení.

číst dále ...

Rychlé, dobré a univerzální: Vyrobte si domácí ochucená másla ve sladké i slané variantě!

Máslo lze nejen namazat na pečivo, ale také použít při vaření a pečení, kde výsledným pokrmům dodává lahodnou chuť. Chcete-li však své chuťové pohárky ještě více rozmazlit, zkuste máslo vylepšit nejrůznějšími ingrediencemi dle své fantazie. Poradíme vám, jak ochucená másla využít a přinášíme také originální recepty na slané i sladké varianty…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy