REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotleta na přírodu s fazolkami, hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na prudko na pánvi opečené plátky vepřové kotlety, servírované s fazolkami orestovanými spolu s anglickou slaninou ve výpeku po mase a hranolky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové kotlety (krkovice)
500 gmrařených zelených fazolových lusků
150 ganglické slaniny
hranolky a tatarská omáčka jako příloha
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, kraje na několika místech mírně nařízneme, aby se nám při opékání nekroutily, osolíme a okořeníme pepřem (případně i jiným kořením dle chuti)
2. Maso na oleji na pánvi zprudka opečeme z obou stran, dáme ho stranou a snažíme se ho uchovat v teple, například v mírně vyhřáté troubě zaklopené pokličkou
3. Do výpeku po mase nasypeme povolené fazolky, a kostičky anglické slaniny, osolíme, restujeme za občasného promíchání až budou fazolky měkké
4. Ve větším množství oleje, nebo nejlépe ve fritovacím hrnci usmažíme hranolky dozlatova
5. Jednotlivé porce masa servírujeme pokladené fazolkami se slaninou spolu s hranolky a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy