Smažené bramborové placky plněné masovou směsí.
Ingredience:
750 g | vepřového plecka |
2 lžíce | kečupu |
2 lžíce | sádla |
1 sklenice | leča |
3 ks | větších cibulí |
mletá sladká paprika | |
sterilované feferonky | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na bramborové placky: | |
3 lžíce | hladké mouky |
5 ks | větších brambor |
1 ks | vajec |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, na jemno nastrouháme, pak přidáme mouku, vejce, sůl a zpracujeme na tuhé těsto
2. Těsto rozválíme, vykrájíme placky o průměru 15 cm a usmažíme na rozehřátém oleji dozlatova
3. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupané, na kolečka nakrájené cibule, přidáme očištěné, na kostky nakrájené maso, z obou stran zprudka opečeme, ochutíme solí, mletou paprikou, pepřem a dusíme do poloměkka
4. Potom přidáme lečo, kečup, na nudličky nakrájené feferonky a vše společně dusíme, až je maso měkké
5. Každou porci podáváme ve dvou bramborových plackách.