REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kostky z opečeného lososa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostky lososa obalené v sezamových semínkách, servírované na krekrech ozdobené majonézou, zakápnuté pikantní omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gčerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže
4 lžícemajonézy Hellmann´s Delikátní
2 lžícesladko-pálivé thajské omáčky
2 lžícemavého sezamového semínka
1 kschilli paprička
slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky
rozmarýnové krekry
olej na pánev
sůl

Postup:

1. Lososa nakrájíme na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm, hranoly lehce osolíme ze všech stran a obalíme v sezamu
2. Zprudka ale velmi krátce z každé strany hranoly opečeme na rozpálené pánvi mírně pomaštěné olejem, potřebujeme, aby uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý
3. Poté hranoly nakrájíme na kostky
4. Ozdobíme nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápneme dresinkem, který připravíme smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou
5. Podáváme na křupavých krekrech.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy