Opečené kostky lososa obalené v sezamových semínkách, servírované na krekrech ozdobené majonézou, zakápnuté pikantní omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | čerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže |
4 lžíce | majonézy Hellmann´s Delikátní |
2 lžíce | sladko-pálivé thajské omáčky |
2 lžíce | mavého sezamového semínka |
1 ks | chilli paprička |
slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky | |
rozmarýnové krekry | |
olej na pánev | |
sůl |
Postup:
1. Lososa nakrájíme na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm, hranoly lehce osolíme ze všech stran a obalíme v sezamu
2. Zprudka ale velmi krátce z každé strany hranoly opečeme na rozpálené pánvi mírně pomaštěné olejem, potřebujeme, aby uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý
3. Poté hranoly nakrájíme na kostky
4. Ozdobíme nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápneme dresinkem, který připravíme smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou
5. Podáváme na křupavých krekrech.
Zdroj: www.hellmanns.cz.