REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koroptve v černé omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené a pak grilované koroptve servírované s omáčkou připravenou z vývaru, oliv, paprik a vajíček.


Ingredience:
4-6 kskoroptví
voda
sůl
Na omáčku:
12 ksvajec
3 kscelého pepře
2 kssterilované červené papriky
2 ksplechovky oliv plněných paprikou (150 g)
1/8 loleje
pepř
sůl

Postup:

1. Koroptve vykucháme a očistíme, pak je dáme vařit do hrnce s osolenou vodou
2. Jakmile jsou uvařené, dáme je péct na gril, upečené naporcujeme
3. Uvaříme vajíčka, poté co vystydnou, oloupeme a vyndáme žloutky, které rozmačkáme v hmoždíři za postupného přidávání oleje a pepře
4. K žloutkům přidáme vývar z koroptví, na jemno nakrájené bílky, olivy rozkrájené na poloviny a papriky nakrájené na kousky, osolíme
5. Touto omáčkou zalijeme maso koroptví, dáme na pět minut vařit a podáváme.

Poznámka:

Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Milana Katovského.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy