Na kousky pokrájené, opečené maso koroptví smíchané s uvařenou rýží.
Ingredience:
2 ks | očištěné koroptve |
1 ks | cibule |
400 g | rýže |
50 g | slaniny na protažení |
50 g | slaniny v plátcích |
50 g | másla |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěné koroptve omyjeme, protáhneme slaninou, osolíme a dáme péci na plátky slaniny a cibule, na každou koroptev dáme navrch i dovnitř plátek másla
2. Pečeme při teplotě 190 °C cca 120 minut, při pečení podléváme koroptve šťávou z výpeku, popřípadě mírně podléváme maso teplou vodou
3. Rýži uvaříme dle návodu na obalu
4. Upečené maso obereme z kostí, nakrájíme na kousky, smícháme s vařenou rýží a polijeme šťávou, ve které se koroptve pekly.
– Příloha: Kompot, saláty (z červené řepy, okurkový nebo hlávkový).