REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koroptve pečené se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované, svázané koroptve pečené v troubě na másle, ke konci přelité smetanou.


Ingredience:
Rozpis pro 6 osob:
6 kskoroptví
200 gslaniny
100 gsádla
1/8 lsmetany
zvěřínový vývar (z hovězích kostí)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Připravené, očištěné koroptve uvnitř i navrch osolíme, slabě opepříme, obalíme plátkem slaniny a převážeme nití
2. Pak koroptve svážeme a hlavičku přišpějlíme k tělíčku
3. V hrnci rozpálíme sádlo, vložíme do něho připravené koroptve, a to nejdříve prsíčky dolů, trochu podlijeme vývarem a v troubě pečeme asi 30 až 45 minut
4. Během pečení je obrátíme a poléváme vypečenou šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar
5. Potom ze šťávy sebereme tuk, koroptve přelijeme smetanou a krátce ještě zapečeme
6. Z upečených koroptví odstraníme nitě, koroptve urovnáme na nahřátou mísu a přelijeme je šťávou z výpeku.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory a dušené červené zelí nebo čočka vařená se slaninou.

Poznámka:

Svazování neboli drezírování zvěře pernaté: Koroptve svazujeme neboli drezírujeme tímto způsobem: Křidélka vykloubíme nazad a založíme. Stojáčky ohneme v kloubu zpět a zastrčíme je za stehýnka. Prsíčka zakryjeme slaninou, převážeme nití a pak hlavičku špejlí připevníme k prsíčkům. Stejným způsobem svazujeme také jeřábky.Pernatou zvěř obalujeme slaninou proto, abychom její maso během tepelné úpravy uchránili před přílišným vysušením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy