REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněné koroptve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koroptve podušené se zeleninou, kořeněné paprikou, bobkovým listem, mletým pepřem, tymiánem …..


Ingredience:
2 kskoroptve
150 gcibule
80 gmrkve
80 grajčat
3 lžícebílého vína
3 lžíceoleje
1 lžíceocta
mletá pálivá paprika
špetka cukru
bobkový lis
mletý pepř
česnek
tymián
sůl

Postup:

1. Očištěné koroptve rozdělíme na půlky, vložíme je na rozehřátý olej, krátce podusíme, potom osolíme, opepříme a posypeme paprikou
2. Obložíme je mrkví, rajčaty, cibulí nakrájenou na kolečka, očištěnými celými stroužky česneku, tymiánem, bobkovým listem a vše podusíme 3 minuty
3. Potom zeleninu pokapeme octem a vínem, koroptve podlijeme trochou vody a upečeme, při teplotě kolem 180°C, doměkka
4. Měkké koroptve vyjmeme, česnek odstraníme, šťávu prolisujeme, osladíme špetkou cukru, přihřejeme k varu, přidáme koroptve a vše prohřejeme.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže s brusinkami nebo rybízovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy