Uvařená kolínka promíchaná s kostičkami vařeného nebo uzeného kolena a čerstvým nebo kysaným podušeným zelím.
Ingredience:
400 g | uvařených těstovinových kolínek |
400 g | čerstvého hlávkového nebo kysaného podušeného zelí |
1 ks | vařeného nebo uzeného vepřového kolena |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kolínka uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. Nakrouhané čerstvé nebo sterilované zelí podusíme doměkka
3. Maso z čerstvě uvařeného nebo vyuzeného a chvíli povařeného kolínka nakrájíme na kostičky
4. Dušené zelí promícháme s kostičkami masa a kolínky, vše chvíli prohřejeme a můžeme servírovat.
Recept na čerstvé dušené zelí najdete zde: Dušené hlávkové zelí, na zelí dušené, kysané: Dušené kysané zelí a recept na vařené koleno je zde: Vařené vepřové koleno.