REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kočičí štajryš z Plzeňska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský recept z Plzeňska připravený z trhaných krupek, brambor a kysaného zelí.


Ingredience:
800 gbrambor
400 gkysaného zelí
100 gtrhaných krupek
100 gcibule
60 gtuku
majoránka
kmín
voda
sůl
popřípadě škvarky

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka, potom je scedíme a rozmačkáme na kaši
2. Trhané krupky uvaříme zvlášť v osolené vodě na hustou kaši, pokrájené zelí uvaříme do měkka, scedíme a promícháme s bramborami a krupkovou kaší
3. Okořeníme majoránkou
4. Drobně rozkrájenou cibuli osmažíme na tuku, část vmícháme do směsi brambor, krupkové kaše a zelí, částí přeléváme kočičí štajryš v míse nebo na talířích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy