REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klechtny z Chodska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvaření natvrdo, oloupaná a pak máčená v kmínovém nálevu.


Ingredience:
12 ksvajíček
1 lvody
1 lžícisoli
1 lžičkukmínu
voda na uvaření vajíček

Postup:

1. Vejce vložíme do studené vody a dáme vařit
2. Jakmile nám začne voda bublat, máme téměř hotové vejce na měkko, proto ztlumíme teplotu zdroje a vaříme vejce dalších 5-8 minut
3. Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody, vychladlé oloupeme
4. Svaříme 1 l vody se solí a kmínem, do vychladlého nálevu vložíme oloupaná vejce a necháme je 24 hodin luhovat.

Doporučení:

Servírujeme samostatně s čerstvým chlebem a máslem, na studených mísách, na chlebíčkách nebo také zdobené, například sýrovou pěnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy