Vejce uvaření natvrdo, oloupaná a pak máčená v kmínovém nálevu.
Ingredience:
12 ks | vajíček |
1 l | vody |
1 lžíci | soli |
1 lžičku | kmínu |
voda na uvaření vajíček |
Postup:
1. Vejce vložíme do studené vody a dáme vařit
2. Jakmile nám začne voda bublat, máme téměř hotové vejce na měkko, proto ztlumíme teplotu zdroje a vaříme vejce dalších 5-8 minut
3. Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody, vychladlé oloupeme
4. Svaříme 1 l vody se solí a kmínem, do vychladlého nálevu vložíme oloupaná vejce a necháme je 24 hodin luhovat.
Servírujeme samostatně s čerstvým chlebem a máslem, na studených mísách, na chlebíčkách nebo také zdobené, například sýrovou pěnou.