REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve výluhu z piva, vína a koření povařené porce kapra, servírované přelité omáčkou z kaparů, sardelové pasty, citronové šťávy, cibule a rybího vývaru. Recept je na 6 porcí.


Ingredience:
6 ksporcí očištěného kapra po 150-200 g
1 ksvětší cibule
3/4 lčerného piva
1/4 lčerveného vína
1/4 lvody
asi 2 ks hřebíčky
kousek citronové kůry
sůl
Na omáčku:
2 lžičkysardelové pasty
1 lžícekaparů
50 gmásla
50 gcibule
40 ghladké mouky
šťáva z 1/2 ks citrónu
Na ozdobení: kolečka citrónu, petrželka

Postup:

1. Očištěné porce kapra osolíme
2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme oloupanou cibuli v celku, do které jsem zapíchli 2-3 ks hřebíčky, citronovou kůru a sůl, tak 10 minut povaříme
3. Do základu vložíme připravené porce kapra a vaříme je mírným varem 16 minut, pak rybu vyjmeme, uchováme v teple, vývar necháme úplně vychladnout
4. Připravíme si omáčku; na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní sardelovou pastu, promícháme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným studeným rybím vývarem, přidáme jemně usekané kapary, citronovou šťávu, podle chuti přisolíme a za občasného míchání omáčku asi 15-20 minut vaříme
5. Uvařené porce masa upravíme na mísu a připravenou omáčkou je přelijeme, okraj mísy ozdobíme citrónem a petrželkou.

Doporučení:

Příloha: vařené brambory nebo máslové noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy