REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Konšelský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček, guláš z brambor a kabanosu.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 goloupaných syrových bambor
300 gkabanosu
1 ksvelké cibule
3 ksstroužky česneku
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžícečervené papriky
pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na lžíci sádla dáme zpěnit na kousky nakrájenou cibuli a usekaný česnek
2. Přidáme na kolečka nakrájené brambory, sůl, papriku a podlijeme asi 3/
4 l vody
3. Vaříme asi 15 minut
4. Pak přidáme na kolečka pokrájený kabanos a guláš zahustíme jíškou ze lžíce sádla a lžíce mouky
5. Vaříme dalších 10 minut za opatrného míchání, aby se brambory nepřivařily ke dnu, ale také aby se nerozvařily
6. Dochutíme pepřem a solí.

Poznámka:

– Recept na přípravu jíšky viz.: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy