REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krakonošovy palce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky z bramborové kaše a dalších ingrediencí povařené v polévce z uzeného masa, servírované přelité máslem.


Ingredience:
500 gbramborové kaše
150 ghouskové strouhanky
30 gkrupice
2 ksvejce
uzená polévka na vaření
muškátový květ
máslo na polití
řeřicha
sůl

Postup:

1. Řidší bramborovou kaši, připravenou obvyklým způsobem z vařených brambor, mléka a másla, promícháme se strouhankou, krupicí, vejci, květem, solí a necháme asi 20 minut odpočinout
2. Z těsta vykrajujeme lžící noky, vaříme je v polévce z uzeného masa
3. Uvařené noky podáváme polité přepuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy