REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová rýže s marinovanými jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže uvařená na saldko, servírovaná s jahodami marinovanými v nálevu z medu a balzamikové redukce.


Ingredience:
16 ksjahod
1 ksvanilkový lusk
200 gjasmínové rýže Lagris
800 mlkokosového mléka
400 mlvody
8 lžiccukru krupice
2 lžícemedu
1 lžícebalzamikové redukce
1 lžícestrouhané citronové kůry
mletý pepř dle chuti
pár lístků máty

Postup:
  1. Jahody očistíme, pokrájíme na plátky a dáme do misky. Z medu a balzamikové redukce si smícháme marinádu a promícháme ji s jahodami. Zakryjeme fólií a necháme odpočívat alespoň hodinu, jahody získají marinováním ještě lahodnější chuť.
  2. Rýži propláchneme a dáme ji vařit na mírném plameni do 400 ml mírně osolené vody, do které jsme přidali i citronovou kůru, cukr a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Vaříme ji dvanáct minut bez míchání. Pak vmícháme všechno kokosové mléko a pomalu vaříme dalších sedm minut, tentokrát už za občasného promíchání.
  3. Uvařenou kokosovou rýži necháme vychladnout, pak ji přendáme do hezkých mističek, zakryjeme je potravinovou fólií a dáme do chladničky.
  4. Před podáváním ozdobíme marinovanými jahodami. Můžeme ozdobit čerstvě mletým pepřem a lístky máty.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy