REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené košíčky plněné pudinkovým krémem, potřené dortovým želé a ozdobené broskvemi.


Ingredience:
Rozpis na 20 kousků:
200 gtuku na pečení
200 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
50 gstrouhaného kokosu
2 ksžloutků
1 ksbalíčku vanilkového cukru
Na náplň:
400 mlmléka
300 gbroskví
100 gcukru krupice
100 gmásla
1 ksbalíčku dortového želé
1 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Do mísy dáme změklý, nakrájený tuk, přidáme prosátou hladkou mouku, žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, strouhaný kokos a zpracujeme na nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky odležet
2. Odleželým těstem vyložíme formičky na košíčky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách, pak vyklopíme a na kovové mřížce necháme zcela vychladnout
3. Z mléka, krupicového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, necháme za stálého míchání vychladnout, pak ho rozšleháme elektrickým šlehačem a postupně vmícháme změklé máslo
4. Krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do vychladlých košíčků
5. Povrch ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi, potřeme dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu a necháme 1 hodinu v chladničce odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy