Upečené košíčky plněné pudinkovým krémem, potřené dortovým želé a ozdobené broskvemi.
Ingredience:
Rozpis na 20 kousků: | |
200 g | tuku na pečení |
200 g | hladké mouky |
100 g | moučkového cukru |
50 g | strouhaného kokosu |
2 ks | žloutků |
1 ks | balíčku vanilkového cukru |
Na náplň: | |
400 ml | mléka |
300 g | broskví |
100 g | cukru krupice |
100 g | másla |
1 ks | balíčku dortového želé |
1 ks | balíčku vanilkového pudinkového prášku |
Postup:
1. Do mísy dáme změklý, nakrájený tuk, přidáme prosátou hladkou mouku, žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, strouhaný kokos a zpracujeme na nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky odležet
2. Odleželým těstem vyložíme formičky na košíčky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách, pak vyklopíme a na kovové mřížce necháme zcela vychladnout
3. Z mléka, krupicového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, necháme za stálého míchání vychladnout, pak ho rozšleháme elektrickým šlehačem a postupně vmícháme změklé máslo
4. Krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do vychladlých košíčků
5. Povrch ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi, potřeme dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu a necháme 1 hodinu v chladničce odležet.