REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené košíčky plněné pudinkovým krémem, potřené dortovým želé a ozdobené broskvemi.


Ingredience:
Rozpis na 20 kousků:
200 gtuku na pečení
200 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
50 gstrouhaného kokosu
2 ksžloutků
1 ksbalíčku vanilkového cukru
Na náplň:
400 mlmléka
300 gbroskví
100 gcukru krupice
100 gmásla
1 ksbalíčku dortového želé
1 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Do mísy dáme změklý, nakrájený tuk, přidáme prosátou hladkou mouku, žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, strouhaný kokos a zpracujeme na nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky odležet
2. Odleželým těstem vyložíme formičky na košíčky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách, pak vyklopíme a na kovové mřížce necháme zcela vychladnout
3. Z mléka, krupicového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, necháme za stálého míchání vychladnout, pak ho rozšleháme elektrickým šlehačem a postupně vmícháme změklé máslo
4. Krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do vychladlých košíčků
5. Povrch ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi, potřeme dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu a necháme 1 hodinu v chladničce odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy