REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený krémem z jogurtu, kokosového mléka a cukru, stočený do rolády, ozdobný plátky mandarinek a kiwi, přelitý dortovým želé.


Ingredience:
130 gmoučkového cukru
80 gkokosové moučky
50 ghladké mouky
6 ksvajec
moučkový cukr na posypání
špetka soli
Na náplň:
300 ghustého bílého jogurtu
180 gkokosového mléka
60 gmoučkového cukru
10 gplátkové želatiny
1 ksvejce
špetka soli
Na ozdobení:
3 ksmandarinky
2 kskiwi
1 kssáčku dortového želé

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s polovinou moučkového cukru do pěny, z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme zbytek cukru a vyšleháme do tuha
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přimícháme kokosovou moučku a vmícháme ji střídavě se sněhem do žloutkové pěny
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme při 180 °C asi 12 minut, upečený plát překlopíme na čistou utěrku lehce posypanou moučkovým cukrem, opatrně stáhneme papír na pečení, plát stočíme i s utěrkou do rolády a necháme vychladnout
4. Do větší misky se studenou vodou namočíme želatinu, necháme 15 minut nabobtnat, kokosové mléko i žloutek rozmícháme v misce ponořené do horké vodní lázně a šleháme do lehkého zhoustnutí, přimícháme želatinu, ze které vymačkáme přebytečnou vodu, necháme ji rozpustit a krém uložíme na teplém místě
5. Mezitím z bílku a soli ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a do kokosového krému postupně vmícháme rozšlehaný jogurt, zlehka vmícháme sníh a krém necháme lehce zatuhnout
6. Plát těsta opatrně rozvineme, potřeme krémem, opět stočíme do rolády, po ztuhnutí roládu poklademe plátky mandarinek i kiwi, přelijeme dortovým želé připraveným podle návodu a necháme v chladu ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy