REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený krémem z jogurtu, kokosového mléka a cukru, stočený do rolády, ozdobný plátky mandarinek a kiwi, přelitý dortovým želé.


Ingredience:
130 gmoučkového cukru
80 gkokosové moučky
50 ghladké mouky
6 ksvajec
moučkový cukr na posypání
špetka soli
Na náplň:
300 ghustého bílého jogurtu
180 gkokosového mléka
60 gmoučkového cukru
10 gplátkové želatiny
1 ksvejce
špetka soli
Na ozdobení:
3 ksmandarinky
2 kskiwi
1 kssáčku dortového želé

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s polovinou moučkového cukru do pěny, z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme zbytek cukru a vyšleháme do tuha
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přimícháme kokosovou moučku a vmícháme ji střídavě se sněhem do žloutkové pěny
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme při 180 °C asi 12 minut, upečený plát překlopíme na čistou utěrku lehce posypanou moučkovým cukrem, opatrně stáhneme papír na pečení, plát stočíme i s utěrkou do rolády a necháme vychladnout
4. Do větší misky se studenou vodou namočíme želatinu, necháme 15 minut nabobtnat, kokosové mléko i žloutek rozmícháme v misce ponořené do horké vodní lázně a šleháme do lehkého zhoustnutí, přimícháme želatinu, ze které vymačkáme přebytečnou vodu, necháme ji rozpustit a krém uložíme na teplém místě
5. Mezitím z bílku a soli ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a do kokosového krému postupně vmícháme rozšlehaný jogurt, zlehka vmícháme sníh a krém necháme lehce zatuhnout
6. Plát těsta opatrně rozvineme, potřeme krémem, opět stočíme do rolády, po ztuhnutí roládu poklademe plátky mandarinek i kiwi, přelijeme dortovým želé připraveným podle návodu a necháme v chladu ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy