REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová panna cotta s malinovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadný a osvěžující dezert s kokosovou chutí a vůní, přelitý omáčkou připravenou z čerstvých malin. Inspirováno italskou kuchyní.


Ingredience:
250 mlkokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
250 mlkokosového nápoje Alpro
4 ksplátků želatiny
2 lžícecukru
300 gmražených malin
dřeň z vanilkového lusku
Na omáčku:
2 lžícecukru
1 lžičkaškrobu
A dále: pár lístků máty na ozdobu (nemusí být)

Postup:

1. Kokosový nápoj Alpro, kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu
2. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout
3. Dvě lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme maliny a vaříme, dokud se obsah nesvaří na polovinu
4. Lehce zatáhneme škrobem. Malinovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k panna cottě, rozpustila by se.

Poznámka:

Zdroj: www.alpro.com/cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy