Snadný a osvěžující dezert s kokosovou chutí a vůní, přelitý omáčkou připravenou z čerstvých malin. Inspirováno italskou kuchyní.
Ingredience:
250 ml | kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine |
250 ml | kokosového nápoje Alpro |
4 ks | plátků želatiny |
2 lžíce | cukru |
300 g | mražených malin |
dřeň z vanilkového lusku | |
Na omáčku: | |
2 lžíce | cukru |
1 lžička | škrobu |
A dále: pár lístků máty na ozdobu (nemusí být) |
Postup:
1. Kokosový nápoj Alpro, kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu
2. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout
3. Dvě lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme maliny a vaříme, dokud se obsah nesvaří na polovinu
4. Lehce zatáhneme škrobem. Malinovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k panna cottě, rozpustila by se.
Zdroj: www.alpro.com/cz.
Kokosová panna cotta s Baileys, citrusy a grapefruitovou zmrzlinou
Kokosová roláda II.