Předpečený korpus pokladený měsíčky citrusů, zalitý náplní, posypaný kokosovou drobenkou, nakonec upečený dozlatova.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
160 g | másla |
150 g | cukru |
6 ks | vajec |
5 ks | mandarinek |
3 ks | větších pomerančů |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
Na náplň: | |
200 g | lučiny |
120 g | moučkového cukru |
150 ml | kokosového mléka |
3 lžíce | másla |
5 ks | žloutků |
1 ks | vanilkového pudinku |
Ma kokosovou drobenku: | |
120 g | mletého kokosu |
100 g | cukru |
50 g | másla |
3 lžíce | hrubé mouky |
1 ks | žloutku |
Postup:
1. Na náplň do mísy dáme moučkový cukr, přidáme žloutky, lučinu, vanilkový pudink, změklé máslo, přilijeme kokosové mléko, vše promícháme, ale nešleháme a necháme při pokojové teplotě odpočinout
2. Do misky dáme mletý kokos, změklé máslo, cukr, žloutek, hrubou mouku a rukama vše dobře prohněteme, aby vznikla kokosová drobenka
3. V jiné míse utřeme změklé máslo s cukrem, postupně vmícháme vejce, dokud nevznikne krém, potom pomalu přisypeme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vypracujeme těsto
4. Mandarinky i pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, které zbavíme blanek
5. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a chvíli ho zapečeme v troubě vyhřáté na 170 °C, pak měsíčky mandarinek i pomerančů rozdělíme na předpečený korpus, zalijeme připravenou náplní a posypeme kokosovou drobenkou (pracujeme rychle, aby se těsto nesrazilo) a dopečeme při 160 °C asi 40 minut.