REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus pokladený měsíčky citrusů, zalitý náplní, posypaný kokosovou drobenkou, nakonec upečený dozlatova.


Ingredience:
400 ghladké mouky
160 gmásla
150 gcukru
6 ksvajec
5 ksmandarinek
3 ksvětších pomerančů
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
Na náplň:
200 glučiny
120 gmoučkového cukru
150 mlkokosového mléka
3 lžícemásla
5 ksžloutků
1 ksvanilkového pudinku
Ma kokosovou drobenku:
120 gmletého kokosu
100 gcukru
50 gmásla
3 lžícehrubé mouky
1 ksžloutku

Postup:

1. Na náplň do mísy dáme moučkový cukr, přidáme žloutky, lučinu, vanilkový pudink, změklé máslo, přilijeme kokosové mléko, vše promícháme, ale nešleháme a necháme při pokojové teplotě odpočinout
2. Do misky dáme mletý kokos, změklé máslo, cukr, žloutek, hrubou mouku a rukama vše dobře prohněteme, aby vznikla kokosová drobenka
3. V jiné míse utřeme změklé máslo s cukrem, postupně vmícháme vejce, dokud nevznikne krém, potom pomalu přisypeme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vypracujeme těsto
4. Mandarinky i pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, které zbavíme blanek
5. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a chvíli ho zapečeme v troubě vyhřáté na 170 °C, pak měsíčky mandarinek i pomerančů rozdělíme na předpečený korpus, zalijeme připravenou náplní a posypeme kokosovou drobenkou (pracujeme rychle, aby se těsto nesrazilo) a dopečeme při 160 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy