REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová panna cotta s Baileys, citrusy a grapefruitovou zmrzlinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zkuste také tento tradiční recept v netradičním pojetí. Připravte si smetanovou panna cottu a servírujte ji originálně, v kokosovém ořechu.


Ingredience:
2 kscelé kokosy
4 kspláty želatiny
1 ksvanilkového lusku
300 mlsmetany 33 %
150 mlBaileys Chocolate
100 mlkokosového mléka
100 mlmléka
80 gtřtinového cukru
citrusy dle vlastního výběru - mandarinka, grep, pomelo, pomeranč
grapefruitová zmrzlina

Postup:
  1. Oba kokosy rozpulte a mléko si uschovejte, pomocí škrabky vydlabejte část kokosu do panna cotty i na ozdobu
  2. Smetanu, kokosové mléko, 100 ml Baileys, mléko, cukr a rozpůlený vanilkový lusk zahřejte a přiveďte do bodu varu a přidejte na kostičky nakrájený kokos
  3. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a vmíchejte do připravené směsi, dále již nevařte
  4. Směs nalijte do mističek nebo do půlek kokosů a nechte vychladnout v lednici
  5. Po zatuhnutí vyjměte pana cottu z lednice a zalijte zbytkem Baileys
  6. Přidejte nakrájené citrusy a ozdobte připravenou zmrzlinou a kokosem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy