Zkuste také tento tradiční recept v netradičním pojetí. Připravte si smetanovou panna cottu a servírujte ji originálně, v kokosovém ořechu.
Ingredience:
2 ks | celé kokosy |
4 ks | pláty želatiny |
1 ks | vanilkového lusku |
300 ml | smetany 33 % |
150 ml | Baileys Chocolate |
100 ml | kokosového mléka |
100 ml | mléka |
80 g | třtinového cukru |
citrusy dle vlastního výběru - mandarinka, grep, pomelo, pomeranč | |
grapefruitová zmrzlina |
Postup:
- Oba kokosy rozpulte a mléko si uschovejte, pomocí škrabky vydlabejte část kokosu do panna cotty i na ozdobu
- Smetanu, kokosové mléko, 100 ml Baileys, mléko, cukr a rozpůlený vanilkový lusk zahřejte a přiveďte do bodu varu a přidejte na kostičky nakrájený kokos
- Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a vmíchejte do připravené směsi, dále již nevařte
- Směs nalijte do mističek nebo do půlek kokosů a nechte vychladnout v lednici
- Po zatuhnutí vyjměte pana cottu z lednice a zalijte zbytkem Baileys
- Přidejte nakrájené citrusy a ozdobte připravenou zmrzlinou a kokosem.