REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová panna cotta s Baileys, citrusy a grapefruitovou zmrzlinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zkuste také tento tradiční recept v netradičním pojetí. Připravte si smetanovou panna cottu a servírujte ji originálně, v kokosovém ořechu.


Ingredience:
2 kscelé kokosy
4 kspláty želatiny
1 ksvanilkového lusku
300 mlsmetany 33 %
150 mlBaileys Chocolate
100 mlkokosového mléka
100 mlmléka
80 gtřtinového cukru
citrusy dle vlastního výběru - mandarinka, grep, pomelo, pomeranč
grapefruitová zmrzlina

Postup:
  1. Oba kokosy rozpulte a mléko si uschovejte, pomocí škrabky vydlabejte část kokosu do panna cotty i na ozdobu
  2. Smetanu, kokosové mléko, 100 ml Baileys, mléko, cukr a rozpůlený vanilkový lusk zahřejte a přiveďte do bodu varu a přidejte na kostičky nakrájený kokos
  3. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a vmíchejte do připravené směsi, dále již nevařte
  4. Směs nalijte do mističek nebo do půlek kokosů a nechte vychladnout v lednici
  5. Po zatuhnutí vyjměte pana cottu z lednice a zalijte zbytkem Baileys
  6. Přidejte nakrájené citrusy a ozdobte připravenou zmrzlinou a kokosem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy