REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová bábovka s goji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Goja, jinak také Kustovnice čínská, se používá v celé Číně staletí jako omlazující ovoce. Vzhledem se nápadně podobá šípku, sušená pak vypadá jako větší červené borůvky. Chuť plodů je však sladší než šípek a bez kyselého dozvuku. Bábovce dotá další chuťový rozměr.


Ingredience:
1 hrnekhladké špaldové mouky
1 hrnekstrouhaného kokosu
1/2 hrnkurozpuštěného tuku Hera máslová příchuť
1/2 hrnkukokosového nápoje
1/2 hrnkutřtinového cukru
1/2 hrnkugoji
1 balíčekprášku do pečiva
3 ksvejce
Ostatní:
forma na bábovku, kokosový tuk a nastrouhaný kokos

Postup:
  1. Sušené goji nasypejte do hrnku a zalijte horkou vodou, nechejte asi půl hodiny odstát, pak vodu slijte
  2. Strouhaný kokos dejte do výkonného mixéru a rozemelte najemno, až vytvoříte kokosovou mouku (nemáte-li vhodný mixér, můžete koupit kokosovou mouku už hotovou, většinou v prodejnách se zdravou výživou)
  3. Smíchejte kokosovou a špaldovou mouku s práškem do pečiva
  4. V robotu s metlou vyšlehejte cukr a vejce do husté pěny, přidejte rozpuštěný tuk Hera a kokosový nápoj, promíchejte
  5. Do mísy robotu přidejte sypké suroviny a namočené goji, umíchejte hladké těsto
  6. Formu na bábovku vymažte kokosovým tukem a vysypejte strouhaným kokosem, nalijte připravené těsto
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 45 minut, ke konci pečení otestujte hotovou bábovku vpichem dřevěné špejle, ta by měla vyjít ven suchá, maximálně s několika drobečky upečené bábovky, pak je bábovka upečená
  8. Ihned vyklopte a nechejte vychladnout
  9. Lehce poprašte moučkovým cukrem.
Doporučení:

V prodejnách se zdravou výživou seženete také kokosový cukr, který můžete použít místo třtinového.

Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy