REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíky z tvarohového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocná klasika, kynuté knedlíky s ovocnou náplní.


Ingredience:
500 govoce (meruňky, švestky...)
250 ghrubé mouky
200 gtvarohu (může být měkký, ale i tvrdý, nastrouhaný)
30 gmásla
120 mlmléka
1 ksvejce
špetka soli
Na ozdobení:
50 grozdrobeného nebo nastrouhaného tvarohu
50 grozpuštěného másla
30 gkrupicového nebo moučkového cukru

Postup:

1. Do mísy vložíme máslo, vejce a prolisovaný nebo nastrouhaný tvaroh, vše důkladně utřeme
2. Přidáme prosátou mouku se solí a mlékem, vše rukama nebo vařečkou spojíme ve vláčné těsto
3. Umyté ovoce si připravíme do misky, větší druhy, jako jsou například švestky nebo meruňky, rozpůlíme a vypeckujeme
4. Do většího hrnce nalijte vodu a přivedeme ji k varu
5. Z těsta oddělujeme postupně kousky, které trochu roztlačíme v dlani (můžete je rozválet válečkem), položíme na ně ovoce a důkladně ho těstem obalíme
6. Knedlíky pak vhazujeme do vařící vody a občas opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu (ve vodě by jich mělo být jen tolik, aby volně plavaly)
7. Vaříme pět až osm minut, dokud nezačnou plavat
8. Uvařené knedlíky vyjmeme, nejlépe děrovanou naběračkou a podáváme posypané tvarohem a cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy