Z tvarohového těsta připravené knedlíčky, plněné kuličkami hroznového vína, servírované se strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité hroznovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | hroznového vína |
250 g | měkkého tvarohu |
7 lžic | dětské krupičky |
2 lžíce | cukru |
1 lžíce | másla |
1 ks | žloutku |
Na posypání: | |
200 g | tvrdého tvarohu na strouhání |
6 lžic | cukru moučka |
mletá skořice | |
voda |
Postup:
1. Hroznové víno opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat
2. Do mísy dáme tvaroh, žloutek, cukr, dětskou krupičku a máslo, vypracujeme hladké těsto
3. Těsto lehce rozválíme a nakrájíme na malé čtverečky, do kterých zabalíme část kuliček hroznového vína, vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 5 až 7 minut
4. Zbylé víno rozmixujeme na jemnou kašičku, propasírujeme ji přes sítko, zbavíme se tak pecek
5. Hotové knedlíčky rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, posypeme moučkovým cukrem a přelijeme studenou hroznovou omáčkou
6. Připravený pokrm posypeme skořicí a ihned podáváme.