REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové domácí vafle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé vafle z jednoduchého těsta chutnající po kakau, pečené ve vaflovači. Podávané s ušlehanou smetanou a džemem nebo ovocem.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1,5 hrnkumléka
1/3 hrnkuoleje
3 lžičkymoučkového cukru
2 lžičkykakaa holandského typu
2 lžičkykypřicího prášku
1/4 lžíčkysoli
1 ksvejce

Postup:

1. Z bílků šleháme sníh
2. Přidáme do něj mouku smíchanou s kakaem, prášek do pečiva, cukr, mléko, olej, sůl a žloutky
3. Promícháme 4. Řidší těsto lijeme na olejem vytřený vaflovač
5. Pečeme do zlatova.

Doporučení:

Hotové vafle zdobíme marmeládou, šlehačkou nebo ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy