REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicová halva s mandlemi a rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční a velmi návykový recept z pražené krupice, plnotučného mléka, oříšků i mandlí a rozinek. Původem z východu.


Ingredience:
2 hrnkypolotučného mléka
1 hrnekstrouhaných ořechů nebo mandlí
1 hrnekdětské krupičky
1 hrnekcukru (medu)
1/3 hrnkurozpuštěného másla
brusinky (sekané sušené ovoce)
rum nebo rumová tresť
hrozinky podle chuti

Postup:

1. Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu
2. Mléko za častého míchání svaříme s cukrem a odstavíme z plotýnky
3. V pánvi rozpustíme máslo a přisypeme krupici s mletými nebo sekanými oříšky
4. Za stálého míchání krupici pražíme, dokud trochu nezezlátne (trvá to asi deset minut)
5. Ke krupici po částech přidáváme mléko a promícháváme, aby nevznikly hrudky
6. Pak mícháme, dokud se směs nezmění v hmotu připomínající svou konzistencí velmi hustou krupicovou kaši – viz obrázek – kdo má rád hrozinky a sušené ovoce, přimíchá je do hotové směsi
7. Připravené menší mističky vymažeme olejem a naplníme krupicovou směsí
8. Necháme vychladit a pak skladujeme v ledničce, ale je halva chutná i teplá.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy