REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíky se šunkou, špekem a petrželkou, servírované s červeným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Napařené knedlíky připravené z brambor, mouky, šunky, špeku, vejce, bagetky, soli a zelené petrželové nati, servírované s nakládaným, pak povařeným červeným zelím smíchaným spolu s orestovanou, zkaramelizovanou cibulí a jablky.


Ingredience:
Na knedlík se špekem, šunkou a petrželkou:
4 ksbrambory
2 ksvejce
1/2 ksbagety (kvalitní, od pekaře)
1 baleníšunky (Zvonařky)
1,5 hrnkuhrubé mouky
zelená petrželová nať
kousek špeku
špetka soli
napařováček s vodou na uvaření knedlíků
Na červené zelí na cibulce a jablku:
1 baleníčerveného zelí (sterilované, naložené ve sladkokyselém nálevu)
1 ksstředně velká cibule
1 ksjablko
2 lžíceslunečnicového oleje
1 lžíceřtinového cukru
špetka soli
voda

Postup:

1. Uvaříme brambory ve slupce, po uvaření je oloupáme, nastrouháme, přidáme hrubou mouku, 2 vejce, špetku soli
2. Na pánvičce lehce osmahneme nadrobno nakrájenou šunku spolu s nadrobno nakrájeným špekem, ke konci přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, necháme vychladnout
3. Bagetku z předešlého dne (nebo i zcela ztvrdlou) pokrájíme na drobné kostičky
4. Vše spolu smícháme a vytvoříme knedlíkové šišky
5. Knedlíky vaříme na pářeči cca 20 minut
6. Hotové, okapané servírujeme se zelím.

Příprava zelí na cibulce a jablku:
1. Červené zelí ve sladkokyselém nálevu dáme do hrnce, zalijeme vodou, lehce osolíme a dáme vařit
2. Vedle na pánvičce si osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a jedno nahrubo nastrouhané jablko, když je cibulka s jablíčky osmahnutá dozlatova, tak ji lehce posypeme třtinovým cukrem a posolíme špetkou soli, pořádně promícháme
3. Doměkka uvařené zelí slijeme a smícháme jej se zkaramelizovanou cibulkou a jablíčky.

Doporučení:

Jako ozdobu celého jídla jsem zvolila též zkaramelizovanou cibuli a jablka, připravenou stejným způsobem jako tu, kterou jsem zamíchala do zelí, jen s tím rozdílem, že jsem jak cibuli, tak jablíčka pokrájela na větší kusy.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy