REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koleno zapečené se zelím a brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobře uvařené uzené koleno nakrájené na kousky, vyskládané ve vrstvách spolu se zelím a brambory, zapečené v troubě.


Ingredience:
1 ksuzeného kolena
400 gkysaného zelí
400 gsyrových brambor
125 mlkysané smetany
mletý černý pepř
sůl
tuk na vymazání zapékací misky
strouhanka na vysypání zapékací misky
voda na uvaření kolena

Postup:

1. Koleno uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, zelí podusíme
2. Uvařené koleno vykostíme, nakrájíme na kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Do zapékací misky vymazané tukem a vysypané strouhankou vyskládáme vrstvu brambor, vrstvu podušeného zelí a vrstvu připraveného masa, vrstvy opakujeme do vyčerpání jednotlivých ingrediencí
4. Pokrm zalijeme kysanou smetanou a v troubě vyhřáté na 190-200 °C zapečeme, až brambory změknou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy