Dobře uvařené uzené koleno nakrájené na kousky, vyskládané ve vrstvách spolu se zelím a brambory, zapečené v troubě.
Ingredience:
1 ks | uzeného kolena |
400 g | kysaného zelí |
400 g | syrových brambor |
125 ml | kysané smetany |
mletý černý pepř | |
sůl | |
tuk na vymazání zapékací misky | |
strouhanka na vysypání zapékací misky | |
voda na uvaření kolena |
Postup:
1. Koleno uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, zelí podusíme
2. Uvařené koleno vykostíme, nakrájíme na kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Do zapékací misky vymazané tukem a vysypané strouhankou vyskládáme vrstvu brambor, vrstvu podušeného zelí a vrstvu připraveného masa, vrstvy opakujeme do vyčerpání jednotlivých ingrediencí
4. Pokrm zalijeme kysanou smetanou a v troubě vyhřáté na 190-200 °C zapečeme, až brambory změknou.