REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíčky s omáčkou z jahod, rebarbory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý dezert z bramborovo-tvarohových knedlíčků, přelitých teplou omáčkou z kousků jahod a rebarbory.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na knedlíčky:
225 gbrambor
150 gměkkého tvarohu
60 grozinek
50 gcukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce
50 mlrumu
Na omáčku:
350 gjahod
250 grebarbory
150 mljablečné šťávy
2 lžícecukru
2 lžícecitrónové šťávy
1 lžíceškrobové moučky
voda

Postup:

1. Okapané brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout, pak je nastrouháme na jemno 2. Rozinky v misce zalijeme rumem
3. Do jiné misky vložíme tvaroh, přidáme vejce, oba cukry a vymačkané rozinky
4. Suroviny dobře promícháme i s nastrouhanými brambory, vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout
5. Z těsta vytvarujeme malé knedlíčky, ty vaříme 10 minut v mírně osolené vodě, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
6. Na omáčku rozmačkáme 150 g jahod (ostatní ponecháme stranou), rabarboru oloupeme, nakrájíme na plátky, zalijeme jablečnou šťávou, přidáme 2 lžíce cukru a necháme 3 minuty podusit
7. Škrobovou moučku zalijeme 2 lžícemi studené vody, dobře zamícháme a přilijeme k podušené rebarboře, společně krátce povaříme
8. V této fázi do omáčky přimícháme rozmačkané jahody, citrónovou šťávu a celé jahody
9. Knedlíčky rozdělíme na talíře a přelijeme je teplou omáčkou, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy