REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kmínové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z mouky a másla, posypané solí a kmínem.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
50 gmásla
15 gdroždí
1/8 lmléka
1/2 lžičkypískového cukru
1 ksvejce
malé množství vody
hrubá sůl na posypání
kmín na posypání
mouka na vyválení
tuk na vymazání plechu
žloutek na potření těsta

Postup:

1. Do misky prosejeme polohrubou mouku, vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme pískový cukr, zalijeme částí vlažného mléka, mírně zahrneme moukou a na teplém místě necháme kynout
2. Jakmile začne droždí kynout přidáme vejce, změklé máslo, sůl, zbytek vlažného mléka a vypracujeme vláčné, hladké těsto
3. Opět necháme těsto kynout a po vykynutí ho rozdělíme asi na 15 dílků
4. Každý dílek zakulatíme v dlaních a pak rozválíme na tenký oválek, který vytvarujeme do tvaru rohlíčku
5. Hotové rohlíčky dáme na tukem vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody, povrch posypeme hrubou solí a pokmínujeme
6. Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě (180 °C) dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy