Na rozehřátém másle osmahnutá krupice, pak vmíchané vejce, zalité vodou, přidané nakrájené čerstvé houby na plátky, ochucené kmínem, kostkou masoxu a solí, povařené do změknutí hub a pak servírované.
Ingredience:
1,5 l | vody |
100 g | čerstvých hub |
40 g | másla |
1 ks | kostky masoxu |
1 ks | vejce |
4 lžíce | krupice |
1/2 lžičky | celého kmínu |
sůl |
Postup:
1. Houby si očistíme a nakrájíme na tenké plátky
2. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme krupici, pak vmícháme vejce, necháme srazit, poté zalijeme vodou, promícháme a necháme 5 minut povařit
3. Pak do polévky přidáme nakrájené houby, kostku masoxu, kmín, trošku soli a vaříme za občasného míchání, dokud houby nezměknou
4. Hotovou polévku servírujeme horkou s čerstvým pečivem.