REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kmínová polévka s vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozehřátém másle osmahnutá krupice, pak vmíchané vejce, zalité vodou, přidané nakrájené čerstvé houby na plátky, ochucené kmínem, kostkou masoxu a solí, povařené do změknutí hub a pak servírované.


Ingredience:
1,5 lvody
100 gčerstvých hub
40 gmásla
1 kskostky masoxu
1 ksvejce
4 lžícekrupice
1/2 lžičkycelého kmínu
sůl

Postup:

1. Houby si očistíme a nakrájíme na tenké plátky
2. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme krupici, pak vmícháme vejce, necháme srazit, poté zalijeme vodou, promícháme a necháme 5 minut povařit
3. Pak do polévky přidáme nakrájené houby, kostku masoxu, kmín, trošku soli a vaříme za občasného míchání, dokud houby nezměknou
4. Hotovou polévku servírujeme horkou s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy