REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klášterní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s rajčaty, houbami a hráškem ozdobená šunkou a sýrem.


Ingredience:
500 grajčat
100 gčerstvých hub
50 ghladké mouky
50 gmásla
50 gšunky
50 gtvrdého sýra
1 hrstzeleného hrášku
1 lhovězího vývaru
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata rozvaříme a prolisujeme
2. Přidáme očištěné a pokrájené houby, zelený hrášek, zalijeme vývarem 3. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku a zahustíme
4. Opepříme, přisolíme a povaříme do změknutí a zhoustnutí
5. Před podáváním posypeme každou porci nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy