REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová polévka se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kapusty, slaniny, brambor, vody, hladké mouky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvětší kapusty
1 ksvejce
1/2 kskostky zeleninového bujónu
200 gbrambor
50 gslaniny
40 ghladké mouky
1,5 lvody
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustu si očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky
2. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky
3. Pak si do hrnce vložíme nakrájenou kapustu a brambory, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka
4. Poté si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které na pánvi rozškvaříme
5. Rozškvařené kostičky slaniny posypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem z kapusty a brambor, přidáme ½ kostky bujónu a povaříme 5 minut
6. Potom do polévky přidáme vařené brambory, kapustu a rozšlehané vejce, které necháme srazit 7. Nakonec polévku dochutíme pepřem, solí a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy