REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí polévka s krupicovými noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vařeného králičího masa, vývar zahuštěn světlou jíškou, zjemněný smetanou s vložkou zeleninové polévkové směsi, obraného králičího masa nakrájeného na kostičky a krupicovými noky, ochucený polévkovým kořením, nasekanou pažitkou, pepřem a solí.


Ingredience:
300 gkráličích žeber a plece
100 gmražené polévkové zeleninové směsi
50 ghladké mouky
50 gtuku
1,5 lvody
1 dlsmetany
polévkové koření
pažitka
pepř
sůl
Na krupicové noky:
1 dlmléka
50 gkrupice
15 gmásla
1 ksvejce
mletý muškátový květ
sůl

Postup:

1. Králičí maso si očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka
2. Potom si v dalším hrnci připravíme světlou jíšku z tuku a hladké mouky, zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme, pak přidáme smetanu, polévkou zeleninovou směs a povaříme 15 minut
3. Mezitím si vykostíme vařené králičí maso a nakrájíme na kostičky
4. Pak si připravíme krupicové noky, začneme tím, že si mléko přivedeme k varu, přidáme máslo, krupici a za neustálého míchání uvaříme husté těsto
5.

Těsto necháme vychladnout, poté vmícháme vejce, ochutíme muškátovým květem a solí
6. Z těsta vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v osolené vodě 3 minuty, pak je propláchneme studenou vodou v cedníku a necháme okapat
7. Do povařené polévky přidáme nakrájené králičí maso, krupicové noky, ochutíme polévkovým kořením, pepřem, solí, nasekanou pažitkou a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy