REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kinder Maxi King po domácku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karamel, oříšky, mléčná nádivka uvnitř a vynikající oříšky navrchu. Tahle pochoutka vás po domácku vyjde mnohem levněji než z obchodu.


Ingredience:
Krém:
500 mlsmetany ke šlehání
1 balenípráškové želatiny
1 lžícevanilkového cukru
1 lžícemedu
Karamel:
200 mlsmetany ke šlehání
200 gkaramelového cukru
200 gmásla
2 lžícevody
sůl
Čokoládová poleva:
200 gmléčné čokolády
100 ghořké čokolády
50 gmásla
olej
Drobenka:
4 lžícemletých lískových ořechů
4 lžíce mletých mandlí
5 lžičekkukuřičných vloček

Postup:

1. Smetanu vyšleháme společně s medem, cukrem a pochopitelně sušeným mlékem do tužší šlehačky
2. Poté si připravíme plech na pečení, který vymažeme pečicím papírem a naneseme na něj jednu polovinu krému
3. Na opačnou stranu si připravíme stejně rozměrný plech na pečení, na nějž rovnoměrně naneseme vrstvu krému a oba plechy dáme do lednice odstát, dokud si nepřipravíme karamel
4. Rozpálíme si pánvi , na které rozpustíme cukr, pomalu přilijeme smetanu a hbitým mícháním hmotu spojíme
5. Přidáme špetku soli, která vodu a karamel zjemní
6. Poté si karamel nalijeme na jeden plát nádivky a zakryjeme jej druhým plátem
7. Z celých plátu nakrájíme tyčinky
8. Hořkou a mléčnou čokoládu pomalu rozpouštíme ve vodní lázni, přidáme trochu oleje a máslo
9. Hbitým mícháním opět všechny suroviny spojíme, tyčinky pak obalíme v čokoládě, posypeme lískovými oříšky nebo mandlemi
10. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat.

Poznámka:

Recept ze stránek: www.trefner.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy