REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kinder řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasný kakaový dezert inspirovaný slavnými Kinder vajíčky, servírovaný po ztuhnutí v lednici nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
9 ksvajec
3 sáčkyvanilkové pudinky
2 sáčkyztužovače
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1 balenínutelly
300 gmásle nebo margarínu
100 gnahrubo posekaných ořechů
9 lžiccukru krystal
3 lžícehladké mouky
3 lžícestrouhanky
3 lžícekakaa
1,5 lžíceoleje
1 lmléka
0,5 lsmetany na šlehání
špetka soli
Na ozdobu:
kakao nebo strouhaná čokoláda

Postup:

1. Z bílků s trochou soli vyšleháme tuhý sníh, potom přidáme 9 lžic cukru a šleháme dále, přidáme mouku, prášek do pečiva a dále pomalu šleháme, přidáme strouhanku a nakonec olej
2. Připravíme si plech, který vyložíme papírem na pečení, potřeme ho trochou oleje a na plech dáme rozložíme na hrubo posekané ořechy
3. Na ořechy nalijeme těsto, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Korpus vytáhneme z trouby, otočíme plech a vyklopíme těsto, z kterého opatrně stáhneme papír, ještě teplý korpus s ořechy potřeme hojně nutellou
5. Připravíme si krém; z 1 l mléka, 3 sáčků vanilkového pudinku, 9 žĺoutků a 9 lžic cukru uvaříme pudink, postupujeme dle návodu na obalu, hotový chladíme ve vodní lázni
6. Máslo vyšleháme do pěny a přidáme ho k vychladnutému pudinku, krém rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao
7. Na těsto s nutellou klademe střídavě kupičky kakaového a vanilkového krému .. ty jemně uhladíme
8. Na vrch dezertu dáme šlehačku, na kterou ještě můžeme nastrouhat čokoládu, nebo dezert posypeme kakaem
9. Necháme dobře ztuhnout, pak rozkrájíme na jednotlivé řezy nejlépe mokrým zoubkovaným nožem.

Doporučení:

Lze použít i práškovou šlehačku, pak budou potřeba 3 sáčky.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy