REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kibbeh (Kobbeh)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Arabské jídlo z drcené pšenice nebo rýže a nakrájeného skopového masa. Recept původem z Libanonu.


Ingredience:
450 gmletého skopového případně hovězího masa
225 gbulghur pšenice
1 ksčervené chilli papričky
1 kscibule
hrubá sůl
pepř
olej na smažení
Na nádivku:
50 gpiniových oříšků nebo mandlí
1 kscibule
4 lžíceposekaného koriandru
2 lžíceolivového oleje
1,5 lžičkymletého nového koření
Na ozdobu:
avokádo
snítky koriandru

Postup:

1. Bulghur namočíme ve studené vodě na cca 15-20 min
2. Vodu slijeme a pšenici v mixéru společně s chilli papričkou zbavenou jadřince, očištěnou cibulí a polovinou masa, rozmixujeme
3. Směs dochutíme větším množstvím soli a pepře
4. Připravit si nádivku; Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme spolu s nasekanými piniovými oříšky nebo mandlemi, asi po 5 minutách přidáme nové koření, zbytek rozdrobeného masa, vše důkladně promícháme a restujeme dozlatova
5. Do nádivky přimícháme nasekaný koriandr, opět dochutíme pepřem, přisolíme 6. Směs z mixéru dáme na pracovní desku, vytvarovat z ní kulatou placku a tu rozdělit na 12 dílů, jednotlivé díly zploštíme v dlani na placičky a doprostřed každé umístíme trochu nádivky, okraje zavineme dohromady tak, aby byla nádivka uzavřená, pomocí dlaní vytvarujeme jednotlivé kobbehy do pevného, vejčitého tvaru
7. Kobbehy smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve větším množství oleje na pánvičce, dozlatova
8. Usmažené šišky dáme na papírový ubrousek odkapat, pak je uchováme v teple
9. Smažené kobbehy podáváme teplé, zdobené avokádem a snítky koriandru.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme misku jogurtu nebo jogurtový cacik.

Poznámka:

Bulghur je vlastně předvařená a nalámaná forma celozrnné pšenice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy