Libanonské grilované jídlo připravené z jehněčího masa, kuskusu, cibule, mletého nového koření, mleté skořice a kajanského pepře.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
350 g | libového mletého jehněčího masa |
75 g | kuskusu |
1 ks | cibule |
1/2 lžičky | mleté skořice |
1/4 lžičky | kajanského pepře |
4 lžičky | mletého nového koření |
kolečka cibule (jako příloha) | |
Šťáva na podlévání: | |
2 lžíce | rajčatového kečupu |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
Postup:
1. Kuskus vložíme do větší misky, zalijeme studenou vodou a necháme stát 30 minut, aby nám nabobtnal a změknul, pak ho vložíme do síta a vymačkáme z něj vodu
2. Do mixéru vložíme oloupanou, pokrájenou cibuli, jehněčí maso a chvíli necháme mixovat
3. Maso s cibulí promícháme s kuskusem a kořením
4. Směs rozdělíme na 8 stejných částí, vytvarujeme je na špejlích (jehlách) do tvaru šišek a dáme na 30 minut vychladit do lednice
5. Šťávu na přelévání získáme smícháním kečupu a oleje
6. Šišky grilujeme na horkých uhlících po dobu 10-15 minut, otáčíme je a přeléváme šťávou
7. Kibbeh servírujeme s plátky cibule.