REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kibbeh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libanonské grilované jídlo připravené z jehněčího masa, kuskusu, cibule, mletého nového koření, mleté skořice a kajanského pepře.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
350 glibového mletého jehněčího masa
75 gkuskusu
1 kscibule
1/2 lžičkymleté skořice
1/4 lžičkykajanského pepře
4 lžičkymletého nového koření
kolečka cibule (jako příloha)
Šťáva na podlévání:
2 lžícerajčatového kečupu
2 lžíceslunečnicového oleje

Postup:

1. Kuskus vložíme do větší misky, zalijeme studenou vodou a necháme stát 30 minut, aby nám nabobtnal a změknul, pak ho vložíme do síta a vymačkáme z něj vodu
2. Do mixéru vložíme oloupanou, pokrájenou cibuli, jehněčí maso a chvíli necháme mixovat
3. Maso s cibulí promícháme s kuskusem a kořením
4. Směs rozdělíme na 8 stejných částí, vytvarujeme je na špejlích (jehlách) do tvaru šišek a dáme na 30 minut vychladit do lednice
5. Šťávu na přelévání získáme smícháním kečupu a oleje
6. Šišky grilujeme na horkých uhlících po dobu 10-15 minut, otáčíme je a přeléváme šťávou
7. Kibbeh servírujeme s plátky cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy