REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kefírový koláč s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus z kefírového těsta, pokladený broskvemi a přelitý dortovým želé.


Ingredience:
500 gkompotovaných broskví
350 gpolohrubé mouky
200 gcukru
2 lžícekakaa
1 lžícejedlé sody
1,2 dloleje
5 dlkefíru
1 kssáčku dortového želé v prášku

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, přidáme kakao, cukr, přilijeme kefír, olej a vše dobře promícháme
2. Těsto nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut 3. Upečený korpus necháme vychladnout, pak na něj rozložíme okapané, na plátky nakrájené broskve, opatrně na ně nalijeme želé, které jsme připravili podle návodu na obalu
4. Koláč dáme do ledničky na 1 hodinu ztuhnout, pak jej nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy