Upečený korpus z kefírového těsta, pokladený broskvemi a přelitý dortovým želé.
Ingredience:
500 g | kompotovaných broskví |
350 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru |
2 lžíce | kakaa |
1 lžíce | jedlé sody |
1,2 dl | oleje |
5 dl | kefíru |
1 ks | sáčku dortového želé v prášku |
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, přidáme kakao, cukr, přilijeme kefír, olej a vše dobře promícháme
2. Těsto nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut 3. Upečený korpus necháme vychladnout, pak na něj rozložíme okapané, na plátky nakrájené broskve, opatrně na ně nalijeme želé, které jsme připravili podle návodu na obalu
4. Koláč dáme do ledničky na 1 hodinu ztuhnout, pak jej nakrájíme.