REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kefírový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z kefíru, mouky, vajec a dalších ingrediencí, pokladené švestkami, upečené dozlatova.


Ingredience:
350 gšvestek
180 gpolohrubé mouky
140 gmoučkového cukru
70 gmásla
3 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
200 mlkefíru
1 lžičkaprášku do pečiva
šťáva a kůra z 1/2 citronu
máslo a hrubá mouka na formu

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky
2. Vmícháme kefír, citronovou šťávu, na jemno strouhanou kůru z citronu a prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto dáme do máslem vymazané, hrubou moukou vysypané formy a poklademe půlkami švestek
5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy