A máme tu další recept na využití rybízu v kuchyni. Skvěle se hodí právě do sladkých buchet, koláčů a dalších, nejen sladkých, dobrot. Upečte si doma například sladký kefírový koláč plný sladkokyselých kuliček rybízu podle tohoto vyzkoušeného receptu. Určitě vám bude chutnat.
Ingredience:
300 g | bio černého rybízu |
230 g | bio polohrubé mouky |
200 g | bio kefíru |
190 g | bio cukru |
150 g | bio hladké mouky |
40 g | másla |
2 ks | bio vejce |
4 lžíce | bio rostlinného oleje |
1 lžička | bio prášku do pečiva |
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Do misky nasypte celou hladkou a 150 gramů polohrubé mouky. Přidejte prášek do pečiva, 150 gramů cukru, kefír, olej, vejce a všechny ingredience spolu důkladně promíchejte.
- Zbytek polohrubé mouky, cukru a máslo smíchejte ve větší míse a zpracujte drobenku.
- Poté si připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Do něj nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte červeným rybízem, posypte drobenkou.
- Nechte v troubě péct přibližně půl hodiny, dokud koláč nezezlátne.
Pro sezónní ovoce v bio kvalitě se vydejte třeba do Schauerových zahrad v Horních Řepčicích v Ústeckém kraji. Kromě prodeje přímo ze dvora, který je možný po předchozí domluvě, podnik nabízí své produkty také na farmářských trzích. Více informací najdete na schauerovyzahrady.cz.