REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karotka s jablky dušená na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hranolky karotky podušené spolu s osminkami jablek doměkka, dochucené medem, vínem, petrželkou, solí a pepřem.


Ingredience:
500 gkarotky
40 grostlinného tuku nebo másla
2 ksvětší nakyslá jablka
1/2 skleničkypřírodního bílého vína
1 lžičkamedu
mletý pepř
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou karotku nakrájíme na hranolky, dáme na rozehřátý tuk, maličko podlijeme vodou, osolíme a dusíme do poloměkka
2. Přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jablka bez jadřinců, med, nepatrně pepře, podlijeme vínem a dodusíme
3. Hotovou dušenou mrkev servírujeme jako přílohu k přírodní hovězí nebo telecí pečeni.

Doporučení:

Jako druhou přílohu k takto podušené mrkvi podáváme vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy