REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karlovarský knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlík připravený z hrubé mouky, mléka, housky, žloutku a sněhu z bílků, zabalený do čisté utěrky, uvařený ve vodě.


Ingredience:
560 ghrubé mouky
200 ghousky (z minulého dne)
20 gmásla na ubrousky
1/2 lmléka
6 ksvajec
sůl

Postup:

1. Tvrdší housky nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout
2. Vejce oddělíme na žloutky a bílky
3. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, mírně osolíme, přidáme hrubou mouku,navlhčenou, nakrájenou housku, sníh vyšlehaný z bílků a směs lehce promícháme
4. Ze vzniklého těsta vytvarujeme knedlíkové šišky obvyklého tvaru, zabalíme je do navlhčených, máslem potřených utěrek, zavážeme je nití a vložíme do vařící vody
5. Vaříme je na mírném plameni asi 20 minut
6. Po vyjmutí z vody je vybalíme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Vhodné jako příloha k jemnějším masům (kuře na paprice, telecí).Knedlíky budou kypřejší, když část mléka nahradíme minerálkou.

Poznámka:

Knedlíky připravujeme vždy z hrubé mouky (z hladké mouky by se rozvařily).Nejlepší jsou housky z minulého dne (knedlíky ze starších rohlíků nejsou tak vláčné a chutné).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy