REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kardinálský koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené těsto rozříznuté napůl, potřené švestkovými povidly a šlehačkou, nakrájené na řezy.


Ingredience:
290 gkrystalového cukru
50 gpolohrubé mouky
10 ksvajec
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 lžícekypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
500 mlšlehačky
4-5 lžicšvestkových povidel
1 ksstužovače šlehačky

Postup:

1. Vanilkový cukr, 2 rozklepnutá vejce, 8 žloutků a 80 g krystalového cukru vyšleháme do pěny, pak zlehka zapracujeme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva
2. Ze zbylého krystalového cukru a z 8 bílků ušleháme tuhý sníh
3. Plech vyložíme pečícím papírem, cukrářským sáčkem na něj střídavě vytlačujeme pásy těsta a pásy sněhu
4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 185 °C asi 20 minut
5. Plát těsta rozřízneme napůl, potřeme švestkovými povidly a šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, zakryjeme druhým plátem a nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy